fejlec logo magyar    english   

Már csak néhány simítás és azután megkezdhetik a permetező gépek jól megérdemelt téli pihenésüket.

Az őszi káposztarepce állományokon még javítani lehet, ha az őszi gyomirtás még nem tökéletes, egyszikű irtó készítménnyel vagy Salsa 75 DF készítménnyel még csökkenteni lehet a gyomkonkurenciát. Ha az idő jobban lehűl, már ezek a készítmények sem hatékonyak, ha a növényi nedvkeringés is teljesen lelassul.

novenyvedelmi aktualitasok 2017 novemberA repce fejlettségétől függően, a túl kicsi és a túl fejlett állományokban mindenképpen szükséges regulátor hatású készítmény alkalmazása, hogy a növénykéket arra inspiráljuk, hogy energiájukat a telet jobban elviselő erős gyökérzet fejlesztésére fordítsák. Ezt a kezelést lehet összekötni bóros és foszforos lombtrágyák alkalmazásával.

Ismerten széltippanos őszi búza területeken még nincs késő a hatékony védekezésre, de a mostanra tömegesen kikelt facélia árvakelés elleni védekezés sem halasztható tavaszra. Ezek a gyomok nem fagynak ki, sőt télen is fejlődnek, és jelentős mennyiségű tápanyagot és vizet vonnak el a kultúrnövény elől.

Minden növényvédő szernél ellenőrizzük, milyen hőmérsékleti tartományban képes megfelelő hatékonysággal dolgozni. Egyes készítmények szinte minden időben kijuttathatók, másoknak azonban nagyon fontos a megfelelő hőmérséklet.

Mostanában időszerű a személyes iratok ellenőrzése is: lejárt ADR papír, zöldkönyv, egyéb engedélyek könnyen meghosszabbíthatók a téli időszakban.

 

logo szurke © 2019 LAJTAMAG Mezőgazdasági Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ÁSZF  
Cím: 9246 Mosonudvar, Bereki u.1.  
Telefon: +36 96 578 280  ● Fax: +36 96 578 288 ● e-mail: Impresszum  
facebookyoutubeinstagram Jogi nyilatkozat  
Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.