fbpx
MFF kedvezményezetti infóblokk keretes 1

fejlec logo

magyar    english  

Telefon: +36 96 578 280  ● Fax: +36 96 578 288 ● e-mail: facebookyoutubeinstagram

A kiszámíthatóság és a termésbiztonság, ezáltal a gazdálkodás kockázatainak minimalizálása a gyorsan változó, gyakran extrém klimatikus és ökonómiai környezetben nagyon fontos tényező. Erre ad megoldást a Lajtamag Kft. a kiváló alkalmazkodóképességű és termőképességű szójafajtáival.

bettina stumpa atlag

Bettina (bal oldal) és Albenga (jobb oldal) 5 éves termésátlaga (t/ha) (forrás: Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület
fajtakísérletei, 2018–2022)


A 00 csoport (igen korai) időbeli első képviselője az RGT Stumpa, amely szinte a 000 kategória végére tehető. Másodvetésre is alkalmas. A Nébih NKI fajtakísérleteiben 12% hozamtöbbletet realizált a standardokhoz képest.
Az ES Mentor jól ismert 00-ás fajta. Jó beltartalmi paraméterek kel és magas terméspotenciállal régóta bizonyít. Hagyományosnak mondható viszonyítási alap a fajta-összehasonlító kísérletekben.
A Bettina szintén a 00-ás csoport képviselője. Kezdeti fejlődése rendkívül gyors. Magas ezermagtömeg és világos köldökszín jellemzi. Érésidejéből következik, hogy az őszi kalászosok előtt elegendő idő marad a talaj-előkészítésre, az extra nitrogéntartalom és a jó kultúrállapot a búza, különösképpen a durumbúza extra hozamában és fehérjetartalmában realizálódik. Nagy évjárat-stabilitású, az ország egész területén biztosan beérik, alacsony nedvességtartalommal aratható. Éréscsoportjában a legnagyobb hozamot produkáló fajták között jegyeztük 2022-ben is a Nébih kísérletekben.
Az Albenga a 0-ás (korai) kategória elejéhez sorolható, prémium fehérje- és olajtartalommal. Köldöke sárga, ezért humán felhasználásra is alkalmas. Jó kiegészítője a korábban érő fajtáknak, hiszen a virágzási ideje későbbre esik, ezzel, valamint nem determinált fejlődésével kimagaslóan kompenzálja a kedvezőtlen időszakokat.
A Bettina és Albenga fajta az eltérő klimatikus viszonyok és évjáratok esetén is stabilan magas termésátlagokat produkál, magas szintű megtérüléssel.
Az évek során kipróbált, kiváló fajtákat megillető, korszerű vetőmagüzemben történő feldolgozás és kiszerelés teszi teljessé a megbízható genetikai anyagban, azaz a szójavetőmagban rejlő potenciált.

arlista

zoldtragya

szoja

Ügyfélportál

Partnereink

hedervari lovasklub

agroinform


logo szurke © 2019 LAJTAMAG Mezőgazdasági Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ÁSZF  
Cím: 9246 Mosonudvar, Bereki u.1.  
Telefon: +36 96 578 280  ● Fax: +36 96 578 288 ● e-mail: Impresszum  
facebookyoutubeinstagram Jogi nyilatkozat  
Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.