fbpx
fejlec logo magyar    english   
Telefon: +36 96 578 280  ● Fax: +36 96 578 288 ● e-mail: facebookyoutubeinstagram

A vetőmagok minőségét a gondos bánásmód, a tárolás, és a felhasznált kezelőanyagok jelentősen befolyásolják. A Lajtamagnál nem csak a fajtaválasztásra hívjuk fel a figyelmet, hanem odafigyelünk a vetőmag alapanyagok megfelelő kezelésére, oltására.

A vetőmag oltása során a Bradyrhizobium japonicum baktériumot visszük fel a mag felületére, mely a szója gyökerével szimbiózisban él. Ez a baktérium képes a légköri nitrogén megkötésére, ami a növény számára így felvehető lesz. A Bradyrhizobium japonicum évekig életképes marad a talajban, és a termést és a nyersfehérje tartalmat is növeli. A szója eredményes termesztéséhez tehát kulcsfontosságú lépés a szója vetőmag oltása. Különösen azokon a területeken, ahol már régen, vagy még soha nem volt termesztve. A szója csírázóképességének megőrzése érdekében az oltás legjobb módja, ha azt modern, üzemi körülmények között végezzük. A Lajtánál az oltással egymenetben általában a magok védelme érdekében egy gombaölős csávázóanyagot is feljuttatunk a vetőmagok felületére.

Fontos, hogy már a fiatal gyökereken megjelenjenek a gümők, hogy minél hosszabb idejük legyen a növény számára elengedhetetlen nitrogént megkötni:

szoja vetomagok kezelese 1


Ha ez az alap korai stádiumban megvan, akkor a kifejlett állományban ehhez hasonló kép fogadhatja a gazdát:

 

szoja vetomagok kezelese 3

arlista

zoldtragya

szoja

Ügyfélportál

Partnereink

hedervari lovasklub

agroinform


logo szurke © 2019 LAJTAMAG Mezőgazdasági Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ÁSZF  
Cím: 9246 Mosonudvar, Bereki u.1.  
Telefon: +36 96 578 280  ● Fax: +36 96 578 288 ● e-mail: Impresszum  
facebookyoutubeinstagram Jogi nyilatkozat  
Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.