fbpx
fejlec logo magyar    english   
MINDEN, AMI VETŐMAG
Bemutatkozik a Lajtamag cégcsoport


1991. évben magyar tulajdonosi háttérrel alakult meg a Lajta-Vetőmag Kft., amely kezdetben a közeli vetőmagüzemekkel bérmunkában dolgoztatott és 1994-ben saját vetőmagüzemet épített fel. A beszerzett német és dán gépekkel már 1996-tól feldolgozás folyt, a bázis laborral és jelentős raktárbázissal rendelkezett. A cég 2009. évben 100%-ban Seiwerth Gábor tulajdonába került.

Szakmailag teljesen elhivatott tulajdonosként az elmúlt 15 évben új építésű raktárakat húzott fel, jelentősen bővítette a tisztítókapacitásokat, vetőmagtisztítás eszközrendszerét is folyamatosan fejlesztette, és a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően cégcsoportunk egy rendkívül korszerű, magas technológiai színvonalú vetőmagüzemmel rendelkezik. A mosonudvari vetőmagüzem jelenleg több, mint 10.000 négyzetméter sík tárolótérrel rendelkezik, a vetőmagüzemben, illetve annak raktáraiban egy egyedülálló raktár-nyilvántartó rendszer működik.

A Lajtamag cégcsoport Mosonudvar mellett Héderváron és Püskin is rendelkezik telephellyel. A 2 szigetközi bázison alapanyag előállítás, tárolás és előzetes tisztítás zajlik. A termeltetési tevékenység folyamatos bővülése a tisztítási és raktári kapacitások szűkösségéhez vezetett. Püskin 8 darab speciális vetőmag elhelyezésre alkalmas tároló-kondicionáló siló került letelepítésre, illetve 25 t/h teljesítményű szárító-tisztító egység épült. A silók egyedi megoldást kínálnak a vetőmagok speciális, kíméletes szárítására, tárolására.

A Lajtamag évente 8.000-10.000 hektáron vetőmag céltermeltetést is folytatunk. A Lajtamag cégcsoportnak országosan termelő gazdálkodók száma éves szinten meghaladja a 400-at. A céltermeltetési portfólióban elsősorban aprómagok, különböző bükkönyök, bíborhere, vöröshere, olajretek, mustár, mézontófű szerepelnek, illetve nagy területen folyik szója vetőmag céltermeltetés is.

A termelés, a termeltetés és vetőmag előállítás mellett a cégcsoport jelentős eredményeket mondhat magáénak a K+F területeken is. 3 éves kutatási programok futottak a durum búza és a szója témákban, amelyeknek célja a korszerű hazai termesztéstechnológiák kidolgozása volt. Jelenleg egy 3 éves program keretein belül kender fajta nemesítéssel foglalkozunk.

presentation of lajtamag group 3

presentation of lajtamag group 2

presentation of lajtamag group 4

 

 

  

lajtamag seiwerth anna seiwerth marton

presentation of lajtamag group 1 presentation of lajtamag group 6

tavaszi kalászos

szója

kukorica

napraforgó, olajtök

pillangósok

zöldtrágya növények

zöldtrágya keverékek

repce

őszi kalászos

arlista

logo szurke © 2019 LAJTAMAG Mezőgazdasági Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ÁSZF  
Cím: 9246 Mosonudvar, Bereki u.1.  
Telefon: +36 96 578 280  ● Fax: +36 96 578 288 ● e-mail: Impresszum  
facebookyoutubeinstagram Jogi nyilatkozat  
Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.