fbpx
MFF kedvezményezetti infóblokk keretes 1

fejlec logo

magyar    english  

A korán lekerülő növények után már megtörtént az első zöldtrágyanövények vetése is. A vetés többféle módon is lehetséges, amelynek megválasztásakor figyelembe kell venni a talajállapotot és a talajnedvesség tartalmát. Ha a talaj elég nedves, betakarítás előtt, a művelőúton haladva műtrágyaszóróval is elvégezhető a vetés. Ezt a módszert, csak közel azonos méretű, nem szegregálódó magokból álló keverékek esetén lehet alkalmazni, ilyen pl. a Zöldítő páros.

Száraz talaj esetén csökkentet menetszámú, a talajnedvesség megőrzését célzó talajművelési módok a legalkalmasabbak a zöldtrágyanövények vetésének előkészítésére. Erre legalkalmasabb a lekerülő növény után végzett tarlóhántás és felszínlezárás, majd a kissé ülepedett talajba történő vetés. Ahol a talajállapot szükségessé teszi – nagyon rögös – érdemes kétszer tárcsázni, hogy az apró magvú zöldtrágyanövények biztosan kikeljenek és érvényesíteni tudják a talajra gyakorolt pozitív hatásukat.

A zöldtrágyanövények vetése után – ahol lehetőség van rá – célszerű kelesztő öntözést alkalmazni. Ezzel biztosítható a megfelelő kezdeti fejlődés és a jó tőszámú növényállomány kialakulása.

arlista

Zöldítés kalkulátor

Zöldítés és jogszabályok

GAZDALKODOI KEZIKONYV

logo szurke © 2019 LAJTAMAG Mezőgazdasági Termelő, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. ÁSZF  
Cím: 9246 Mosonudvar, Bereki u.1.  
Telefon: +36 96 578 280  ● Fax: +36 96 578 288 ● e-mail: Impresszum  
facebookyoutubeinstagram Jogi nyilatkozat  
Oldalunkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.