Lajtamag Kft. cégismertető

Rólunk

vetőmag termesztés

A Lajtamag Kft. 30 éves múltra tekint vissza, 1991-ben Seiwerth Gábor és Kettinger Gyula alapította. Immáron harmadik generációs családi vállalkozásként három generáció szakmai tudását és tapasztalatát őrizzük és büszkén visszük tovább.

Mosonudvari (központi) telephelyünkön 1995-ben épült fel a vetőmagüzem, és a folyamatosan bővülő termékpalettánk és növekvő raktározási és területigényünk miatt 2004-ben a Rózsa Ferenc Tsz., majd 2015-ben a Püski Búzakalász Tsz. megvásárlásával sikerült bővíteni kapacitásainkat.

Seiwerth Anna és Seiwerth Márton

Seiwerth Anna és Seiwerth Márton

vetőmagok
folyamatos bűvülés

Telephelyek

Jelenleg két szigetközi bázison alapanyag-előállítás, tárolás és előzetes tisztítás zajlik.

A termeltetési tevékenység folyamatos bővülése a tisztítási és raktári kapacitások szűkösségéhez vezetett. Püskin nyolc speciális, vetőmag elhelyezésre alkalmas tároló-kondicionáló siló biztosítja a megnövekedett tárolási igény kielégítését, melyek egyedi megoldást kínálnak a vetőmagok szakszerű tárolására, kíméletes szárítására. Mellettük egy 25 t/h teljesítményű szárító-tisztító egység épült.

Lajtamag Kft. aratás vetőmag

Szakmailag elhivatott tulajdonosként az elmúlt 15 évben új építésű raktárakat húztunk fel, jelentősen bővítettük a tisztítókapacitásokat, a vetőmagtisztítás eszközrendszerét is folyamatosan fejlesztjük, és mindezeknek köszönhetően cégcsoportunk egy rendkívül korszerű, magas technológiai színvonalú vetőmagüzemmel rendelkezik. A mosonudvari vetőmagüzem jelenleg több, mint 10.000 négyzetméter sík tárolótérrel rendelkezik. A vetőmagüzemben, illetve annak raktáraiban egy egyedülálló RFID-s raktár-nyilvántartó rendszer működik.

Lajtamag telephely
vetőmag vetés
Lajtamag üzem

Tevékenységek

Évente 8.000-10.000 hektáron vetőmag céltermeltetést folytatunk. A Lajtamag cégcsoportnak az ország minden részén termelnek gazdálkodók. Számuk évente meghaladja a 400-at. A céltermeltetési portfólióban elsősorban aprómagok, különböző bükkönyök, bíborhere, vöröshere, olajretek, mustár, mézontófű szerepelnek, illetve nagy területen folyik kalászos és szójavetőmag céltermeltetés is.

Püski telephelyünkön terményátvétellel (árpa, búza, durumbúza, kukorica, cirok) is foglalkozunk, napi árakon. Erről bővebb információkért keresse kollegáinkat.

Kutatás és fejlesztés

A termelés, a termeltetés és vetőmag előállítás mellett a cégcsoport jelentős eredményeket mondhat magáénak a K+F területeken is. 3 éves kutatási programok futottak a durumbúzáva és a szójával kapcsolatban, amelyeknek célja a korszerű hazai termesztéstechnológiák kidolgozása volt. Jelenleg egy 3 éves program keretein belül kender fajtanemesítéssel foglalkozunk, valamint egy mesterséges intelligenciával működő vetőmagvizsgáló gépet is fejlesztünk.

Elérhetőségeink

Lajtamag Kft.

Vállalati értékeink

  • Családi vállalkozásként három generáció szakmai tudását és tapasztalatát őrizzük és büszkén visszük tovább.
  • A Lajtamagnál megbecsüljük, elismerjük azt, hogy mindenki a maga területének szakértője, összetartunk, megbízunk és törődünk egymással.
  • Bátran állunk az új kihívások elé, élen járunk az innovatív és fenntartható vetőmag-előállításban.
  • Partnereinknek a legjobbat nyújtjuk: termékeink és szolgáltatásaink minőségére a munkatársak tudása és fejlett technológiánk a garancia.

Együttműködési normáink

  • Az eltérő véleményeket tiszteletben tartjuk, teret adunk a kritikának, építő kritikának fogjuk fel
  • Amit elvállaltam, határidőre végrehajtom, és elvárom ezt a többiektől is
  • Nem beszélünk ki másokat, nem pletykálkodunk
  • Párbeszéd által keressük a közös megoldásokat
vetőmag csomagolás