vetőmag rendelés

HANKA tavaszi bükköny

19 375 Ft

Kiszerelés: 25 kg/zsák Egységár: 775 Ft+áfa/kg
Hektárköltség: 46 500 Ft+áfa/ha

Leírás

Ez egy tavaszi növény, amely karcsú szárakat fejleszt, amelyek összetett váltakozó leveleket hordoznak. A közönséges bükköny bíborvörös-lila virágokat fejleszt. A kis hüvelyek 5-8 apró, szürke-barna magot tartalmaznak, és nem igazán ellenállnak a törésnek.

A közönséges bükköny a legtermékenyebb növényeket hozza a közönséges termékeny talajba, amelyeknek lúgos vagy semleges reakciót kell elérniük. Ez a faj nem tartozik a termofil növények közé, és jól kezeli a tavaszi fagyot. Ennek ellenére több vízre van szükség. Sikeresen növekszik egész Közép-Európában, de inkább a déli és a felvidéki régiókat kedveli. A közönséges bükkönyt fő termésként vagy vegyes veteményként termesztik zab vagy mustár mellett.

A bükköny értékes takarmánynövény. Gyengéd ételt szállít, amelyet lelkesen fogyasztanak az állatok. A közönséges bükközt a lapos hüvely szakaszában szüretelik, amely a hozamtömeg legnagyobb részét képezi. Egyébként zöld takarmányként használják a folyamatos etetéshez. A bükkszéna sok értékes tápanyagot tartalmaz – gazdag fehérjékben, zsírokban és hamuban. A növényeket egy menetben szüretelik, és további szárítást igényelnek.

A közönséges bükköny szintén kiváló zöld műtrágya. Ez biztosítja a legolcsóbb, 100% -ban környezetbarát és hatékony nitrogénműtrágyát. Különösen házikertek és kiosztások számára ajánlott. A „Hanka” fajta produktív és népszerű fajta. Kiváló magokat és zöldtakarmányt biztosít.

Technikai adatok

Vetésnorma (kg/ha)

60

Javasolt vetésidő

tavasz